Mälardalens Studenkår

Det här inlägget finns också tillängligt på: Engelska

 

Efter att ha skrivit texten om Hunter Valley häromdagen, om mina år inom restaurangbranschen så har många gamla minnen dykt upp om den där tiden, om de där åren på Studentkåren i Västerås.

Om hur sjukt kul vi hade, hur galet allting var.

Vi var ett gäng glada amatörer som under några år fick chansen att driva en restaurang som omsatte miljoner.
När vi kom dit hade vi ingen aning om hur man gjorde, vi hade få erfarenheter, vi var unga, oförstörda, redo att anta världens utmaningar och fyllda av passion och energi. Vi lärde av varandra, vi lyssnade som nyfrälsta på vår mentor och guru, Erkki, som ägde restaurangen som vi delade kök med på dagarna. Han fick skratta och gråta dagligen av alla briljanta idéer vi testade, av alla urkorkade misstag vi begick.

Vi byggde om huset, barerna, köket, utan att fråga om lov, vi brände tusentals kronor på saker som var helt värdelösa, drog igång enorma fester och sålde drinkar i tusental, en del som till och med smakade bra.
Jag designade en bar trots att jag har tummen mitt i handen och tittade sedan på när firman byggde något helt annat. Här lärde jag mig den hårda vägen att Beteendevetare och Snickare inte pratar samma språk. Nästa gång använder jag en tolk.

Vi lade ner vår själ på det där stället. Vi lärde känna oss själva, vi lärde känna varandra. Vi drack obscena mängder Falcon Bayerskt, käkade oräkneliga baguetter och ibland studerade vi också. I slutändan så förlorade vi inte ens så mycket pengar som man skulle kunna tro, vissa år gick vi till och med med vinst. Flera av oss fortsatte senare inom restaurangbranschen ett tag, men inget ställe kunde jämföras med de där åren och idag tror jag de flesta har gått vidare till annat.

De där åren var en erfarenhet som lärde oss mer om livet än vad man någonsin kommer kunna läsa i våra CV’s och vi som gjorde det kommer alltid på något sätt vara sammankopplade. När vi rekryterade ersättare så tittade vi inte efter vad folk kunde, vi valde de som hade samma passion, den där elden.

Vi lärde oss att det viktiga i livet är inte vad man gör, utan vilka man gör det med.

 

2 Responses to “Mälardalens Studenkår”

Read below or add a comment...

  1. Johan(TPK) says:

    That’s so true!!

  2. magnus says:

    That’s the main reason I’m still at my current employer, and why I left the telecom place… I like the people where I’m at now, I didn’t like the telecom people.

Leave A Comment...

*


*